Sunday, 4 November 2012

Istikharah jalan terbaik ^__^



Lama dah tak update blog ni,.Rasa MALAS+SIBUK tu memang sentiasa ada! hehe.. Exam make me really in depression mood -.-' biasalah.. budak-budak kan.. huahuahua.. 

       Ok, first of all, when we talk about something yang berkenaan diri kita.. memanglah rasa malu or even awkward sometimes right.. ngee~ MALU tu separuh drpd IMAN yaa kawan-kawan sekalian.. ME?? there's nothing special to describe.. hanya sbg hamba Allah yg masih berusaha untuk menjadi seorang mujahidah yang solehah, dan zaujati yg baik untk seorang zaujah.. aamiinn.. amboi, tinggi harapan.. hehe.. :)
Biar harapan kita tinggi, sebab itu lah matlamat yang kita nak capai kan?? yeahhh~!! 





Seperti title yang ana dah bagi di atas td.. 'ISTIKHARAH JALAN TERBAIK'.. so, anything that happen.. kita perlu memilih satu jalan terbaik untuk kebaikan diri kita. bukan pentingkan diri sendiri ^^ hehe. jgn silap disitu.

                       " SELAGI BELUM AKAD, SELAGI ITU ADA JARAK DIANTARA KITA "

inilah perbualan ana dengan salah seorang ar-rijal yg pernah bertegur dgn ana::

Ar-rijal: erm, Ain.. ke mari sekejap. ada nak cakap.
Ana: ya saya.. knp? penting sgt ke?
Ar-rijal: tak la penting sangat.. cuma, rasa bosan lah duduk sorang2...
Ana: (istighfar)... err, kalau macam tu.. baik anta pergi baca Tafsir Quran. lagi afdhal kan.. drpd kita bercakap hal duniawi yg lagha.. :)
Ar-rijal: ohh, (malu).. minta maaf  :)

haa.. kan bgs kalau kita sentiasa menjaga batas sesama sendiri? x lah syaitan tu nak menghasut kita.. sebab ORANG KETIGA tu kn memang SYAITAN!! eeii, x nk lah jd saudara syaitan ni.. x cium bau syurga.. fuhh~ aniaya jugak diri..

          Walau apapun, jaga lah diri kita sbg muslimah yg sentiasa menjaga diri...Solat isthikarah untuk membuat pilihan yg terbaik.. kerana

KITA CUMA ADA DUA PILIHAN DAN SATU PELUANG

janganlah kita sesekali melepaskan setiap peluang yg kita ada, walau dgn sesiapa pun kita bersama... hargailah orang-orang yg tersayang... :)

Terasa sangat diri nak menjadi seperti pasangan adam dan hawa dan Rasullullah dan Khadijah...

jom sama-sama kita doakan.. aamiin ya rabbal alaminn... ^____^

~ Ain_N.P ~

No comments:

Post a Comment