Sunday, 4 November 2012

♥ Mabruk senior hidup di negara orang ♥


Alhamdulilah, Ain masih lg bernafas untuk terus update blog ni walaupun entri bukannya best sgt kn.. :) hehehe. Maklumlah, bdk sekolah cuti skrg. so, dlm kesempatan ni.. Ain nak share about senior Ain yg dh sambung study mereka di TANAH ARAB. Subhanallah.. Mabruk abaang-abang sekalian.. ehh, silap.. kawan-kawan sekalian.. huhu ^^' jgn salah fham..

Pada mulanya kenal dorang ni... memang cun la kalau BER'status' kn para USTAZ. mmg dh nmpk pun aura-aura para ustaz, insyaallah.. aamiin kan lahh..

Mohd Zulfikar Hartawan
http://mohdzulfikarhartawan.blogspot.com/
Ni salah satunya... students of accounting tym form 5, 2011 last year. erm.. byk entri yang berguna dlm blogger 'ust' Zulfikar ni. Kadang-kadang ana pun dpt tazkirah online free drpd ust ni dr fb. hehe.. Untuk kebaikan bersama jgk kan..??

" SEBARKANLAH WALAU HANYA SATU AYAT "

Erm, what else?? status ust ni? err, x berani nak ckp lebih-lebih.. takut nnt tersilap info.. hehe..
jd fitnah nnt.. kan khazib tu.. ^^' ok2.. cek calon ust seterusnya... jeng!! jeng!! 



BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM...
haaa, ni dia..  


Muhd Taqiyuddin Asmat
http://taqieohtaqie.blogspot.com/
Ni pun sama jugak mcm ust yg dkt atas tu.. Cuma nama yg berbeza... Ust Taqiyuddin nama diberi... Ahli Harmoni(kumpulan nasyid sklh).. erm, orang korea.. mmg lahh.. hehehe.. :p Susah nk ramal dia ni. biasalah, bukannya kenal sgt pun kan.. :)  borang?? err, minta dkt dia.. hehe..

Erm, what else aa? Dah buntu idea nak wrote pasal para ust ni..
Tp, seriesly dorang beruntung. MABRUK ALAYK yaa senior... Dpt jgk menjejakkan kaki di negara orang, mcm umi selalu pesan, dimana langit dijunjung disitu la bumi dipijak.

Jangan lupa bahasa melayu sdh.. hee, terlalu obses arabic kn.. susah..susah.. ^^'



ok.. rasanya, x banyak nak described... ( tkut kena mrh nnt ) huhu.. apa-apa pun.. just pray for us yg sentiasa cemburu dengan anda disana... bawa blk org arab jgk? hehe... boleh jgk, tinggi harapan..

ASiff Jiddan kalau ada salah... ni saja santapan hr ni.. takut overdos pula nnt..

ENJOY READING!! ^____^

-A_N.P-



Istikharah jalan terbaik ^__^



Lama dah tak update blog ni,.Rasa MALAS+SIBUK tu memang sentiasa ada! hehe.. Exam make me really in depression mood -.-' biasalah.. budak-budak kan.. huahuahua.. 

       Ok, first of all, when we talk about something yang berkenaan diri kita.. memanglah rasa malu or even awkward sometimes right.. ngee~ MALU tu separuh drpd IMAN yaa kawan-kawan sekalian.. ME?? there's nothing special to describe.. hanya sbg hamba Allah yg masih berusaha untuk menjadi seorang mujahidah yang solehah, dan zaujati yg baik untk seorang zaujah.. aamiinn.. amboi, tinggi harapan.. hehe.. :)
Biar harapan kita tinggi, sebab itu lah matlamat yang kita nak capai kan?? yeahhh~!! 





Seperti title yang ana dah bagi di atas td.. 'ISTIKHARAH JALAN TERBAIK'.. so, anything that happen.. kita perlu memilih satu jalan terbaik untuk kebaikan diri kita. bukan pentingkan diri sendiri ^^ hehe. jgn silap disitu.

                       " SELAGI BELUM AKAD, SELAGI ITU ADA JARAK DIANTARA KITA "

inilah perbualan ana dengan salah seorang ar-rijal yg pernah bertegur dgn ana::

Ar-rijal: erm, Ain.. ke mari sekejap. ada nak cakap.
Ana: ya saya.. knp? penting sgt ke?
Ar-rijal: tak la penting sangat.. cuma, rasa bosan lah duduk sorang2...
Ana: (istighfar)... err, kalau macam tu.. baik anta pergi baca Tafsir Quran. lagi afdhal kan.. drpd kita bercakap hal duniawi yg lagha.. :)
Ar-rijal: ohh, (malu).. minta maaf  :)

haa.. kan bgs kalau kita sentiasa menjaga batas sesama sendiri? x lah syaitan tu nak menghasut kita.. sebab ORANG KETIGA tu kn memang SYAITAN!! eeii, x nk lah jd saudara syaitan ni.. x cium bau syurga.. fuhh~ aniaya jugak diri..

          Walau apapun, jaga lah diri kita sbg muslimah yg sentiasa menjaga diri...Solat isthikarah untuk membuat pilihan yg terbaik.. kerana

KITA CUMA ADA DUA PILIHAN DAN SATU PELUANG

janganlah kita sesekali melepaskan setiap peluang yg kita ada, walau dgn sesiapa pun kita bersama... hargailah orang-orang yg tersayang... :)

Terasa sangat diri nak menjadi seperti pasangan adam dan hawa dan Rasullullah dan Khadijah...

jom sama-sama kita doakan.. aamiin ya rabbal alaminn... ^____^

~ Ain_N.P ~